Noen web 2.0-verktøy som egner seg for elevpresentasjoner

GoAnimate

GoAnimate er et morsomt verktøy for animasjon av for eksempel historier, dikt etc. Man kan velge mellom en mengde forhåndsdefinerte maler, eller laste opp sine egne.

Eksempel på elevarbeid:

Laget av Nikolai, Karoline, Diana og Marianne, Sandvika vgs. Basert på lyrikk av Jan Erik Vold, og inngår i en større presentasjon av dette. Du finner også noen gode eksempler på elevarbeider på Leif Harboes wiki.

Glogster

Glogster lar elevene lage en montasje omkring et emne, et dikt, en periode etc. En slik "plakat" kan brukes i stedet for tradisjonelle veggaviser. Det er mulig å legge inn bilder, lyd, film og musikk. Det ferdige produktet kan publiseres (embeddes) på en blogg eller annen nettside. Passer for alle mellom 9 og 99 år!

Eksempel: Alexandras svar på en oppgave om å lage en "glogg" med en person hun ser opp til: Tom Ford.

Wordle

wordle.pngWordle er et visualisjonsverktøy som kan brukes til å lage oversikter over stikkord som definerer tekst, nettsider osv. Kan for eksempel fungere veldig fint som igangsetter av en samtale omkring en novelle. Avisartikler kan legges inn for å lage oversikt over viktige stikkord for elevene, sliks om jeg har gjort i dette eksempelet for å prøve å trekke ut essensen av en kronikk i bt om internett og blogging 30.12.08. Dette har allerede vært prøvd med stort hell på skolen vår i samfunnsøkonomi, læreren bak denne ideen heter Anne Cathrine Gotaas. Se også mer på bloggen min.Dipity

Dipity er et flott tidslinjeverktøy til bruk i historie, samfunnsfag og norsk for å nevne noe. Man må registrere seg som bruker, men det er gratis. Det er enkelt å legge til tekst, lyd, bilder og video på tidslinjen, og den kan redigeres av flere samtidig. Under ser du en tidslinje om norsk språkhistorie fra 1800-tallet.


Mindomo

Mindomo er et bra verktøy for å lage digitale tankekart. Fleksibelt og bra.